Családi Kalandklub - Mohácsi csata: 1526 (ajánló)
Menu Content/Inhalt
Üdv! arrow Aktuális arrow Mohácsi csata: 1526 (ajánló)

Akikre büszkék vagyunk

Apródjaink: Joci és Laci

Szavazz!

Tábor Értékelő
 

Belépés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Statisztika

Látogatók: 1965350
Mohácsi csata: 1526 (ajánló)
Nézze meg nálunk a videojátékkal forgatott Mohács-filmet!

http://www.youtube.com/watch?v=K3KiCZDq_C4

Az Index.hu tavaly márciusban meg írta, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem egy fiatal történésze, Baltavári Tamás néhány kollégájával, a Történelmi Animációs Egyesületben modellezi az 1526-os mohácsi csatát, és a számítógépes modellekkel animációs filmet készít. Baltavári azóta végzett az egyetemen, és a film is elkészült.


A történész kedden tudatta az Index.hu-val, hogy a film felkerült a You Tube-ra és felajánlotta, hogy a film az Indexen kapjon először nagyobb nyilvánosságot. "Reményeink szerint a nagyközönség és a tudományos és pedagógus szakma tetszését is elnyeri, és oktatási segédanyagként is használható lesz" - fogalmazott levelében Baltavári. Örömmel éltünk a lehetőséggel, a film a fenti linken megtekinthető.
A több mint húszperces film a Total War játéksorozat motorjával készült, a korhű öltözet és felszerelés jelentős részét Baltaváriék modellezték le. A csata animációs filmben elmesélt menete megfelel a történelmi ismereteinknek.
Baltaváriék további csaták modellezését is tervezik. "Terveink közt egyéb fejlesztések is szerepelnek, valódi 3D filmen dolgozunk 360 fokos, körpanorámás formában, interaktív múzeum fejlesztő célzattal" - írta a történész. "Az egyesületünk ígéri, hogy a következő film győztes magyar csatát fog bemutatni.
 
< Előző   Következő >